USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

HERŞEY GELİŞEN BİR TOKAT’TA MUTLU TOKATLILAR İÇİN

HERŞEY GELİŞEN BİR TOKAT’TA MUTLU TOKATLILAR İÇİN
29-05-2017 10:24
Google News

1.BÖLÜM

 

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü ve Hürsöz Gazetesi ve Sesimiz Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Uluözlü  ile bir araya gelerek  açıklamalarda bulundu

 

 

-              SAYIN BAŞKANIM, BELEDİYECİLİĞE BAKIŞ AÇINIZI ALABİLİR MİYİZ?

Belediyecilik halkımızın temel ihtiyaçlarını karşılama yanında, aynı zamanda onların sosyal yaşamına yön vermeyi de gerektiriyor. Bizlerde bu üç yıllık süre içerisinde Tokat halkının isteklerini dikkate alarak asfalt, içme suyu hatları yapımı, kanalizasyon, yeni yol açılması, yolların ıslahı, şehirde peyzaj ve görsel güzelliğin sağlanması çalışmalarını üst seviyelere taşıdık. Belediyecilik sadece yol, su, alt yapı, çevre düzenlemeleri ile bitmiyor tabii ki halkımızla iç içe birlikte olmayı sosyal hayata da dokunmayı gerektiriyor. Bizlerde bu bağlamda içinde yaşadığımız toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal belediyecilikte Tokat’ta önemli projeler başardık.

 

 

 

VİZYON BELEDİYECİLİK

Tokat’ın gelişim ve kalkınmasını hızlandıracak projelerimizle girişimcilere iş fırsatları yaratacak, Tokat’ı fiziki ve ekonomik anlamda kalkındıracak yatırımları Tokat’a yapmaya başladık ve devam ediyoruz. Tokatlının yaşam kalitesinin geliştirmek ve geleceğine ışık tutmak en büyük hedefimizdir.

Allah’ıma şükürler olsun yaptığımız bu çalışmaların meyvelerini almaya başladık.

 

-              Sayın Başkanım, Şehrimizin en önemli problemlerinden bir tanesi de istihdam. Bu konuda Belediye Başkanı olarak neler söylemek istersiniz?

ÜÇ YILDIR YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARIN MEYVELERİNİ ALMAYA BAŞLADIK

İnsanların mutlu olması için Sosyal Belediyecilik alanında önemli imkanlar hazırlarken, Tokat Belediyesi olarak insanımızın yaşadığı yerde doyması ve ekonomik imkânlarını da artırmanın gayreti içerisindeyiz.

Şehrimizin en önemli problemlerinden biri de işsizlik. Bu sorunun çözümünde Tokat Belediyesi, devletimizin paydaş diğer Kurumlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Bizlerde bu şehrin Belediye Başkanı olarak bu sorunu her zaman önceliğimize aldık. Üç yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarda yavaş yavaş bunun meyvelerini de almaya başladık. Göreve geldiğimizde OSB’de çalışan kişi sayısı 1.400 kişi iken bugün bu sayının 4.500’leri aşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki yeterli görmüyoruz. Bu cennet mekânda yaşayan tüm Tokatlı hemşehrilerimizin burada ekonomik yetkinlik içinde mutlu bir şekilde yaşaması en büyük gayemiz. İlimize gelen yatırımcılara gerek belediye olarak gerekse şehrimizin diğer kurumları birlikte yardımcı olarak yatırımcıları şehrimize çekmenin gayretindeyiz. Girişimlerimizle 1.300 kişiye yakın hemşehrimizin çalıştığı kot fabrikası faaliyetine devam ediyor.

Başbakanımızın Tokat Belediyesi ziyaretinde kendisinde istekte bulunduğumuz Çağrı Merkezi 300 kişiyle başlayıp yaklaşık 2000 kişiye istihdamı sağlayacak önemli bir yatırım oluşturacaktır.

Yine şehrimizin kendi dinamikleri içerisinde turizm, tarım etkenlerini de kullanarak bu şehri nasıl kalkındırırız bunun gayretindeyiz.

Kalkınma artık kendi mecrasında ama işbirliği içerisinde devam etmeli düşüncesi ile Tokat-Turhal-Pazar Belediyeleri-İl Özel İdaresi ve Pancar Ekiciler Kooperatifi iş birliği ile Arzupınar Köyü’nde 60 Milyon TL’yi aşan hayvancılık yatırımımın birinci kısmını yakında açıyoruz. Bu tesis bölge hayvancılığına önemli bir ivme kazandıracak. İnsanımızın köylerden göç etmesine önleyici bir etken olacaktır.

Yine Uluslararası Bölge Hali TUHAB projesi ile diğer Belediyelerimizle birlikte Tokat’ta üretilen ürünlerimizi uluslararası pazara ihraç etmenin gayreti içerisindeyiz. Uluslararası Bölge Hali büyüklüğüyle Tarım Köyü hüviyetini alacaktır.

 

-              Sayın Başkanım, Şehrimizde birçok vizyon projeyi başlattınız ve yürütüyorsunuz. Bu projelerle neleri amaçladınız? Sonucunda beklentileriniz nelerdir?

VİZYONU OLAN ŞEHİRLER YATIRIMCI İÇİN CAZİBE MERKEZİDİR

Kanal Tokat bu Şehrin vizyon ve yüzü olarak şehrin turizm ve ekonomik kalkınmasının da lokomotif görevini üstlenecektir. İnsanlar bir şehri gezmeye gelirken onlara cazibe oluşturmalısınız. İşte Kanal Tokat Projemiz bu şehrin cazibesini oluşturacak.

Kanal Tokat ile Tokat’ın bu bölgenin Karadeniz’in incisi olacağını biliyoruz. İnsanlar bu güzelliği görme yanında Tarihi Sulusokak, tabiat harikası Ballıca Mağarası gibi doğal güzellikleriyle birçok eşsiz bir coğrafyaya şahitlik edecekler. İşte biz insanlarımıza bunu söyleyeceğiz. Tokat’a geldiğinde bir Kanal Tokat var, tarihi konakları var. Tokat Kebabı’ndan Batına, pehlili pilavından, bakla dolmasına kadar birçok lezzeti var. Tokat’a geldiğiniz zaman 900 adımda Türklerin eserleri var. Bunların da en başına Kanal Tokat’ı koyacağız. Kanal Tokat şehre büyük bir ekonomik girdi sağlayacak. Peyzajımızı da bu doğrultuda hazırlıyoruz. 7-8 ay gibi bir sürede peyzajı da tam anlamıyla bitmiş olacak.

Çevresinde ekonomik istihdam yanında, iş adamlarının şehre gelmesine etken oluşturacak. İş adamları bir yere yatırım hedefleyince oradaki nüfus sirkülasyonu, yatırım ve cazibeye bakarlar. Nihayetinde para kazanılacak. İşte Kanal Tokat böyle bir işlevi de üstlenmiş olacak. Biraz sabır edersek 1-1,5 yıl içerisinde bunu birlikte göreceğiz zaten.

MEYDAN PROJESİ İLE ŞEHRİMİZ DAHA ÇOK KALKINACAK

Şehrimizin gelişmesi yerel esnafımızın kalkınması ile olacaktır. Şehirler meydanları ile ünlüdür. İnsanlar bir şehre gittiklerinde o şehrin meydanında çektikleri fotoğraflar ile şehri anlatırlar. Şehirlerin kimliği meydanlardır. Şehirlerin nefes almaya, nefes alacak meydanlara ihtiyaçları vardır. Bizlerde ilimizde bu ihtiyacı karşılamak, oluşturacağımız bir Meydan ile şehrimize kimlik kazandırmak için adımlar atıyoruz. İlimizde yaklaşık 20 yıldır zorunluluğu dile getirilen fakat bugüne kadar atılan adımların yanlışlığı nedeni ile bir türlü hayata geçirilemeyen Meydan Projesi için doğru adımlar atarak projemizi başlattık.

Meydan bölgesi olarak bilinen Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulması amacıyla hazırladığımız projemiz hayata geçiyor.

Yaklaşık 30 Milyon TL maliyet tutacak proje için belediye kaynaklarından şimdiye kadar 17 Milyon TL harcanmış oldu. Projemiz üç etaptan oluşuyor. Birinci etabında ana cadde üzerinde iş yerlerinin taşınacağı İş Merkezinin yapılması, ikinci etabında; Taşhan karşısında Cami istikametine doğru dikine uzanacak dükkân inşaatlarının yapılması, üçüncü etabında da; Yeşilırmak İlkokulunun başka bir alan nakledilerek okul yerinin yıkılıp yer altına otopark yapımı ve üstünün parka dönüştürülmesinden oluşmaktadır.

Projenin birinci etabı olarak yıktığımız pansiyon binası yerine 1.200m2’lik taban oturumunda yaptığımız iki katlı yeni iş merkezine 13 esnafımız taşınacak. Bu alanla ilgili yaptığımız proje Anıtlar Kurulundan geçerek işlerlik kazandı ve şuan binamız yükseliyor. Yakında esnaflarımızı yeni dükkanlarıyla buluşturacağız.

KİMLİKLİ TARİHİ ŞEHİR TOKAT

Turizm ve tarım etkinliklerimizi kurumlarımız iş birliği ile gerçekleştiriyoruz. Bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürüttüğümüz Tarih ve Kültür Yolu Halit Sokağı Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Tarihi Sulusokak Meydanını buluşturup bu meydanda da yapılacak düzenleme ile Meydan’dan Sulusokak’a kadar 900 Adımda 900 Yıllık tarihi buluşturmuş olacağız. Böylece kimlikli tarihi şehir Tokat vizyonumuzu gerçekleştirmiş olacağız.

İletişim Çağında Türkiye’de ve Dünya İle Entegre Olmuş Bir Tokat Şehri Belediye Vizyonu Olarak Bizim En Önemli Hedefimizdir.

Her şey gelişen bir Tokat’ta mutlu bir şekilde yaşayan Tokatlı insanımız içindir. Bizler de gecemizi gündüzümüze katarak üç yıldır yaptığımız çalışmaları daha da artırarak daima halkımızla birlikte el ele gönül gönüle şehrimiz için en iyisini sonuna kadar yapmanın gayreti içerisinde olacağız.


DAİMA HALKIMIZLA İÇ İÇE GÖNÜL GÖNÜLE

2.BÖLÜM----


-              Sayın Başkanım, Sosyal Belediyecilikte bu süre içerisinde neleri gerçekleştirdiniz?

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÇIĞIR AÇTIK

Hanımlara Yönelik Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri

Teknolojinin gelişmesiyle dünya artık herkesin rahatlıkla takip edebildiği bir alana dönüştü. Dolayısıyla ülkemizde de birçok yerde gerçekleşen farklı belediyecilik çalışmaları halkımızın takibinde bulunmaktadır. Tokat halkının Türkiye’nin diğer yerlerinde yaşanan güzelliklerden faydalanması tabi ki Belediye Başkanı olarak bizlerin de en önemli görevleri arasında yer almaktadır. Bizler de bu bağlamda toplumumuzun tüm bireylerini kapsayan Sosyal Belediyecilik projelerimizi bir bir hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayanlara yönelik Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezleri toplumda müthiş karşılık buldu.

 

Bayan kardeşlerimiz, annelerimiz bu tesislerden çok memnunlar.

 

Bu merkezler toplumda meslek edindirme, aile bütçesine katkıda bulunma yanında, toplumsal rehabilitasyon ve kaynaşmanın da en önemli unsuru oldular. Şu anda Behzat ve Karşıyaka bölgesinde bulunan merkezlerimizde 3 yıl içerisinde 62300’e  yakın kişi çeşitli kurslardan yararlanmıştır. Düşünebiliyor musunuz, toplumun tüm kesimlerinden hanımefendiler hangi düşünceye sahip olursa olsun buralarda biraraya geliyor, kurs görüyor, birlikte bir şeyler başarmanın hazzını yaşıyor. İşte toplumsal mutabakatın temeli, insanların birbirlerini daha iyi tanıyıp kaynaşması sosyal belediyeciliğin hedefine ulaşması budur. 

 

MAHALLE KONAKLARIMIZ

 

Yine Karşıyaka Mahalle Konağı ve İbn-i Kemal Mahalle Konaklarında diğer kurumlarımızla işbirliği ile bürolar açtık. Aile ve Sosyal Politikalar, Diyanet, Sağlık İl Müdürlüğü ve daha birçok kurumumuz kendi alanları ile ilgili çalışmalarında bu mekânları kullanmaktalar. Bu konaklar bölgede bulunan mahallelilerin kurslar, sosyal etkinlikler yanında taziye kabulü ve nişan, şerbet gibi günlerinde de kullanılmaktadır. Yani halkımızın temel ihtiyaçları yanında acısında ve mutluluklarında onların yanında olmaya gayret ediyoruz.

 

-SAYIN BAŞKANIM, GENÇLER VE ÇOCUKLARLA İLGİLİ YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALAR NELERDİR?

 

TOKAT BELEDİYESİ GENÇLİK MERKEZİ

 

             Gençler bizim geleceğimiz. Onları geleceğe hazırlamak onlara vizyon, sanatsal ve kültürel katkıda bulunmak amacıyla Tokat Belediyesi Gençlik Merkezini kurduk. Bu merkez resmen arı kovanı gibi çalışıyor. Zaman zaman bende ziyaret de bulunarak burada kurs gören, bu merkezlerin sanatsal faaliyetlerinden yararlanan gençlerle sohbet etme imkânı buluyoruz. İşte bu merkezimizin kurduğu tiyatro grubu bizlere doyumsuz bir Çanakkale Destanı tiyatrosu sundular. Tokat Belediyesi Gençlik Merkezi Genç Şehir Tiyatrosu Tokat`ı temsil etme yolunda güzel bir çalışmaya imza attılar. Gençlerimizin akademik başarıları yanında sosyal ve kültürel olarak da toplumsal olarak da iyi yetiştirilmesi gerekiyor. Bizde burada bu görevi ifa etmede yardımcı oluyoruz.

 

YEŞİLIRMAK BİLGİ EVİ

 

Sevgili çocuklarımızı da unutmadık tabii ki. Tokat Belediyesi Yeşilırmak Bilgi Evi bu alandaki en önemli boşluğu dolduran merkezimizdir. Çocuklarımız okul dönemleri, tatiller ve yaz kursları ile bu merkezlerdeki kurs faaliyetlerinden en üst düzeyde yararlanmaktadırlar.

 

KARŞIYAKA SPOR KOMPLEKSİ

 

19 Mayıs’ta gençlerimizin ve çocuklarımızın birçok isteğini karşılayacak Karşıyaka spor kompleksini onların hizmetine sunmanın gururunu birlikte yaşadık.

Basketbol sahaları, voleybol, mini golf, halı saha, kaykay pisti, pinpon salonları, satranç ve fitness salonlarından oluşan yaklaşık 10 Bin m2 alandaki modern spor tesisleri bu alanda ihtiyaca önemli derecede cevap olacaktır. Spor komplekslerimizden birini de Mahmut Paşa Mahallemizde yaklaşık 12 Bin m2 alana inşa edeceğiz.

 

TRAFİK EĞİTİM PİSTİ

 

Ayrıca yine çocuklarımız için içerisinde; eğitim salonu, mini akülü arabalar ve trafik işaretleriyle donatılmış Tokat Belediyesi Trafik Eğitim Pisti ile küçük yaşta trafik eğitimini aşılıyoruz.

 

-SAYIN BAŞKANIM, YAŞLI VE MUHTAÇLARLA İLGİLİ NE GİBİ ÇALIŞMALAR YAPTINIZ?

 

Yaşlılarımızı ve onların isteklerini de unutmadık. Evde bakım hizmetlerimizle onlara kendi yaşam alanlarında Belediyemizin sıcaklığını hissettiriyoruz.

Aşevimiz, imkânları kısıtlı, kendi yemeklerini yapamayan yaşlılarımızın kapılarına kadar hizmet götürerek evlerinde yemek imkânı sunuyor. Sosyal marketimiz ise imkânları kısıtlı ailelere desteklerini devam ettiriyor.

Ayrıca Sümbül Baba sohbet evi birçok sanatsal ve kültürel söyleşinin merkezi olarak hizmetlerine devam ediyor.

 

-SAYIN BAŞKANIM, TEKNOLOJİK HİZMETLER AÇISINDAN HALKIMIZA NE GİBİ İMKÂNLAR SUNDUNUZ?

 

Çağımız bilgi ve teknoloji çağı. Bizlerde bu çağa uygun teknolojik değişimlerimizi ve yenilikleri bir bir hayata geçiriyoruz. Tobelnet adını verdiğimiz proje ile ücretsiz internet imkânlarından da halkımızın yararlanması amacıyla Yeşilırmak kenarına wireless alanları oluşturduk. Sonra ki süreçte şehrimizin birçok noktasına benzer imkânları oluşturmayı düşünüyoruz.

-              SAYIN BAŞKANIM, ÜÇ YILLIK SÜREÇ İÇERİSİNDE MAHALLE İFTARLARI, MAHALLE BULUŞMALARI VE KÜLTÜREL FAALİYETLERLE İLGİLİ DE YOĞUN ÇALIŞMALARINIZ OLDU. BU KONUDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

 

Halkımızın birlikteliği noktasında Türkiye’de sosyal belediyecilik anlamında sınırları yeniden belirleyerek yeni faaliyetler yaptık. Mahalle iftarları, mahalle buluşmaları ve Muharrem ayında iftar faaliyetleriyle şehirde yaşayan aynı ortamı paylaşan insanlarımızın birlikte bir sofra etrafında kaynaşmasını sağlamayı hedefledik. Üç yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz Mahalle İftarlarında bu sene iklim koşullarının imkân vermemesi dolayısıyla değişikliğe gidiyoruz. Mahallelerimizi kapalı mekânlarda iftarlarda buluşturacağız.

Tabi bu süreç içerisinde yaptığımız konser, söyleşi, konferans, mahalle buluşmaları, kültürel gezilerle ve daha birçok faaliyette Sosyal Belediyecilikte Tokat’ımıza önemli güzellikleri yaşattığımıza inanıyoruz.

 

-SAYIN BAŞKANIM; TEMEL BELEDİYECİLİKTE DE BU SÜREÇTE MUAZZAM İŞLER YAPILDI. KISACA BU KONUDA DA NELER SÖYLERSİNİZ?

 

Şehirlerde insanlar gibi, zaman içerisinde yıpranıyor ve bakım istiyor değil mi! Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizin temel belediyecilik ihtiyaçlarını da planlı bir şekilde yürütüyoruz. Asfalttan, altyapı hizmetlerine, çevre peyzajlarından, park bahçe ihtiyaçlarına bu çalışmalar yoğun bir şekilde yürütülüyor. Tabi bunları burada tek tek saysak sayfalar tutar. Zaten değerli hemşehrilerimiz belediye bülteni, web sayfası, sosyal medya ve bizlerin mahalle buluşmaları ile yapılan bu çalışmaları takip ediyorlar.

 

-              SAYIN BAŞKANIM, SON OLARAK TOKAT HALKINA MESAJINIZ NEDİR?

 

En başta şunu söylemek isterim, ben bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşıyorum ve Allah’ın verdiği ömrü bu şehirde tamamlamayı düşünüyorum. Şehremin olarak bu şehirdeki istek, arzu ve şehrin sorunlarını ta kalbimde hissediyorum. Çözüm ile ilgili yolları da halkın gözlüğünden bakarak planlıyoruz.

Tokat Belediyesi olarak şehrimizin tüm kurumları ile uyum içinde görev alanlarımızın bizleri bağladığı tüm konularda yüksek bir performans ile çalışıyoruz. Tabi Belediye olarak bizlerin üstesinden geleceği konular var, bir de bizlerin dışında Devletimizin diğer kurumlarını ilgilendiren konular var. Bizler temel belediyecilik ve sosyal belediyecilikle halımızın ihtiyaçlarına cevap olurken, Vizyon Belediyecilikle şehrin yarınlarını planlıyoruz. Biraz sabırla 2-3 yıl içinde yapılan bu çalışmalar meyvelerini verecek. Tokat, tüm hemşehrilerimizin gurur duyduğu tarihteki misyonuna tekrar ‘Muhteşem Dönüşünü’ gerçekleştirecektir. Yeter ki, bizler iç içe, gönül gönüle bir olalım, iri olalım, diri olalım. Çalışmalarımızda daima desteklerini hissettiğimiz değerli hemşehrilerimize, ortak gayemiz Tokat için emeklerini esirgemeyen Sayın Milletvekillerimize ve Sayın Valimize teşekkürlerimi sunuyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45